Dé oplossing voor Wet DBA

Wanneer u als opdrachtgever of intermediair op zoek bent naar een betrouwbare oplossing, een oplossing voor de richtlijnen uitgezet in de Wet DBA, lees dan eens verder. Vooropgesteld natuurlijk dat u ernaar streeft om minder medewerkers in vaste dienst te hebben, iets dat uw flexibiliteit alleen maar vergroot. Kijk dan eens naar onze oplossing Wet DBA.

Zoek niet verder, lees de oplossing Wet DBA

Oplossing Wet DBA WiebesU weet dat het primaire doel dat de Wet DBA beoogt is, dat er op een correcte wijze voldoende loonheffing en premies wordt afgedragen. Dit met de insteek dat schijnzelfstandigen geen gebruik kunnen maken, terecht of onterecht laten we even in het midden, van de belastingvoordelen die legitieme ondernemers genieten. De regering, zeker in de persoon van meneer Wiebes, onze staatssecretaris van Financiën, wil dat iedereen een bijdrage levert, zeker fiscaal gezien aan onze maatschappij.

Zin en onzin verhalen over de Wet DBA

oplossing wet dba zin en onzinOp het wereldwijde web kunt u honderden verhalen lezen over de Wet DBA. Zin en onzin wisselen elkaar sneller af dan u het bij kunt houden met lezen. De ene expert vertelt op zondagochtend bij Harry Mens het ene verhaal, de volgende expert zet alles uiteen in het Financieel Dagblad en weer een volgende blogt er lustig op los. Maar wat is nu eigenlijk de kern van de Wet DBA? In onze ogen is dit dat de opdrachtgever mede verantwoordelijk wordt gemaakt voor de beoordeling van een opdrachtsituatie. Als opdrachtgever dient u zich ervan te vergewissen dat u op een juiste manier een zelfstandige inhuurt voor een klus. En doet u het als opdrachtgever niet goed, bent u mede verantwoordelijk en kunt ook u een boete krijgen voor niet juiste afdrachten. Tricky dus …

Onze oplossing Wet DBA

Ons bedrijf biedt u een eenvoudige en afdoende oplossing. U huurt onze medewerker in. Een medewerker die wij in loondienst hebben in onze BV. U huurt geen zelfstandige in maar onze enig medewerker en directeur van onze BV. De BV is en blijft eigendom voor de volle 100% van onze gelieerde holding dus enig aandeelhouder / eigenaar. Ook al is de medewerker die u inhuurt technisch gezien geen ZZP – er, freelancer of interimmer meer, de werkzaamheden die hij of zij voor u kan verrichten blijven natuurlijk exact hetzelfde. Echter zonder de fiscale risico’s die de Wet DBA meebrengt voor u als opdrachtgever. De vrijheid die de ingehuurde werknemer geniet binnen onze BV is gewoon een kwestie van een onderlinge afspraak.

Elke kandidaat zijn eigen BV

Voor elke kandidaat richten wij een eigen BV op. Deze BV heeft als enig aandeelhouder onze holding. Het overgrote deel van de omzet in deze BV, een zogenaamde loondienst BV, wordt verloond in Box 1. De medewerker is tenslotte directeur / medewerker en geen aandeelhouder.

Facturatie en inlenersaansprakelijkheid

oplossing wet dba factuurDe facturen die u ontvangt van de Loondienst BV, betaalt u gesplitst. Een deel naar de betaalrekening van de Loondienst BV en een deel naar een veilige G-rekening. Is het kwartaal ten einde krijgt u van ons een, door de Belastingdienst verstrekte verklaring van goed betalingsgedrag. Mocht u nog meer zekerheid wensen, dan verstrekken wij met evenveel plezier een AA- of RA verklaring. Zo heeft u de zekerheid dat alle afdrachten (loonheffing, premies en omzetbelasting indien aanwezig) voldaan zijn. Op deze wijze reduceren wij uw aansprakelijkheid tot 0.

Dé oplossing Wet DBA

Bij een belastingcontrole kunt u op deze wijze, de verklaring van goed betalingsgedrag van de Belastingdienst en/of de accountantsverklaring, aantonen dat alle lasten zijn voldaan. In Nederland hoeft u geen dubbele belastingen te betalen, zeker niet wanneer u kunt aantonen dat deze lasten al voldaan zijn.

Ook kunt u, door de Belastingdienst, niet gedwongen worden onze medewerker in loondienst te nemen. Hij is tenslotte al bij ons in loondienst.

Meerdere aanbieders op de markt

In Nederland werken meerdere aanbieders van dit soort oplossingen. Grotere jongens op dit gebied zijn Uniforce, ZZP Vooruit en VRB Advies. Het principiële verschil tussen onze oplossing Wet DBA en de oplossing die zij aanbieden, is dat uw ingeleende medewerker bij hen wel een DGA is. Hij of zij is wel aandeelhouder in de “eigen BV”. Er wordt weliswaar een splitsing gemaakt in juridisch en economisch eigendom van de aandelen, echter het is nog maar de vraag of de Belastingdienst deze constructies zal accepteren. Meneer Wiebes heeft al aangegeven elke situatie waarbij de medewerker aandelen bezit, zeker onder de loep genomen zal worden. Deze oplossing werkte overigens prima vóór de invoering van de Wet DBA. Of het een aanpassing behoeft … onze oplossing Wet DBA in elk geval niet … geen aandelen, geen aandeelhouder, gewoon loondienst.

Even opletten …

Oplossing Wet DBA regelsMet name de eerste twee partijen, Uniforce en ZZP Vooruit schermen met een fiscale constructie die de toestemming zou hebben van de Belastingdienst. In theorie klopt dit … voor de constructie opgezet voor de invoering van de Wet DBA. Overleg met de Belastingdienst leerde ons namelijk dat op dit moment, niemand in Nederland goedkeuring heeft voor de Wet DBA.

Een normale werkgever, een normale werknemer

Onze loondienst BV fungeert als normale werkgever, waar de werknemer geen aandelen krijgt. Een uitleenbedrijf die zijn enige medewerker aan u uitleent, zonder enige beperking in tijdsduur. En hierdoor is geen modelovereenkomst nodig, wel een inleners-overeenkomst.

Onze oplossing Wet DBA kort samengevat

  • U leent onze werknemer in
  • U behoudt alle vrijheid en flexibiliteit als opdrachtgever
  • Er is geen tijdsbepaling anders dan met u gemaakte afspraken
  • U betaalt facturen mbv een G – rekening
  • Wij zorgen voor alle afdrachten (loonheffing, premies en omzetbelasting)
  • U ontvangt een verklaring van goed betalingsgedrag van de Belastingdienst
  • Desgewenst een AA- of RA- accountantsverklaring van goed betalingsgedrag
  • Uw ingeleende medewerker is op geen enkele wijze aandeelhouder van de BV die u factureert
  • U kunt risicoloos onze medewerker inhuren

Meer weten over onze oplossing voor de Wet DBA? Maak een afspraak en kom eens praten. Wij laten u graag de praktijkvoorbeelden zien.